2018-07-03 09:16:30• hírek • Oszkó Viktória

Gyerekzsivajtól hangos a Lépésház: táboroznak a gyerekek

Javában zajlik a Borókagyökér Egyesület nyári gyermektábora, ahol a lelkes résztvevők egy különleges világba, érdekes dolgokkal teli történelmi korszakba csöppenhetnek bele: Mátyás király udvarának kultúrájával ismerkedhetnek meg.

Július 2. és 8. között a 6 és 12 év közötti korosztály egyfajta történelmi kiruccanáson vesz részt. A gyerekek Mátyás király udvarának és népének szokásaiba, életébe tekinthetnek be ropke egy hét alatt.


A táborozók saját sátorban alszanak, érdekesebbnél érdekesebb foglalkozásokon vehetnek részt és aktív, mobiltelefontól és más, az együtt töltött idő alatt haszontalan elektronikai kütyüktől mentes környezetben.


Mivel az alkotótábor témaköre a Mátyás király udvarára jellemző szokásokkal és kézműves mesterségekkel kapcsolatos, a résztvevők pontosan azokat az elfoglaltságokat próbálhatják ki, amelyeket annak idején a korabeli emberek is űztek. Ilyenek például a gyöngyfűzés, a nemezelés, a csuhéfonás, a fafaragás, a szövés, a fonás rokkán vagy a bőrművesség. A lista persze koránt sem teljes, például középkori ételeket is készíthetnek majd a vállalkozó kedvű gyerekek, de népi gyerekjátékok is színesítik a programot.


A kicsik láthatóan jól érzik magukat, ami nem is csoda: rengeteg izgalom, kihívás és csapatmunka várja őket, az idő pedig csak úgy repül a közös foglkozások alatt.


 

Az eseményt támogatják a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ és a Bethlen Gábor Alap.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: